Gå til innhold

Selvkomponert

Hvitløkskoteletter

(2pers)
4 Koteletter
4Hvitløksbåter
1 løk
Brokkoli
Gulrot
Potet
Salt
Pepper
Viltkrydder

Gni inn de tinte kotelettene med salt, pepper og viltkrydder.
Skjer så et snitt i hver kotelett og stikk inn en hvitløksbåt i hvert hull

Dander alle grønnsakene og løk (oppkuttet) nederst i en leirgryte, Fyll på med litt vann, og plasser utover noen ss smør. Legg så kotelettene over, og legg en ss smør oppå hver kotelett. Legg så lokket på gryten og sett i en forvarmet ovn.

La dette stå i ovnen på 200grader i ca 60 min. Sjekk etterhvert at ikke vannet forsvinner helt.
Kok potet slika t den blir ferdig samtidig som det som står i ovnen.

Saus: Du kan enten bruke den sjyen som blir i leirkrukka (smaker nydelig ), eller lage en god bernaise saus selv og ha til. Bruker du en poseblanding med bernaise er det bestandig best å lage sausen med fløte i stede for melk og vann. Men litt vann kan du spe på om den skulle bli alt for tykk.

 

Pasta a la Maja:

*Kokosmelk
*Pasta
*Karbonade (eller kyllingfilet))
*Rød løk
*Vanlig løk
*malt Koriander
*Gressløk
*Gurkemeie
*malt Ingefær
*persille krydder
*Chillikrydder med lime
*Pinjekjærne

Framgangsmåte:

Kok pasta, (jeg brukte skruepasta)  Hakk løken og kjøttet i terninger og stek det til løken er gyllen, bland krydderet i (jeg tok en “desj” av alt og smakte det til) og tilsett 1 boks kokosmelk. La melken koke litt, så tilsettes pastaen. mot slutten av koketiden tilsettes pinjekjerner.

Når retten er ferdig kan du kverne chilli explosion krydder for en sterkere smak etter ditt ønske. Jeg synes det ble prikken over “i”en

Vil du ha litt ekstra asiatisk smak er det ekstra godt med sitrongress i blandingen.

Det går helt sikkert også ann å bruke matfløte i steden for kokosmelk.

Gi gjerne en tilbakemelding om du prøver det:)

432022s1vheyatjs

Kveldskos

1 fat Bruchetta med hvitløksmør.
Oppå der er det kreolsk kyllingsalat
toppet med salatkylling.

1 fat hvit asparges surret inn i Italiensk
spekeskinke med rømmedressing
av lime og koriander og purreløk på toppen.

Og litt Gullsprø med litt av disse
to blandingene på.

mmmm….. luksus til en billig penge

432022s1vheyatjs

Rømmesild:

 Rømme
Rødløk
Dill
Laurbærblad
Sennepsfrø
Nellik
Gressløk
Salt
Pepper
Eddik
krydret sildebiter

Framgangsmåte:

Tilsett egentlig krydder etter din egen smak, jeg gjorde sånn her: Hakk så mye rødløk du vil ha (jeg tok nesten en halv)  i små terninger, Knus 1 laubærblad og sennepsfrø (kan bruke bare litt sennep om ønskelig) i en mort, bland i 1 ts malt nellik,  2 ts dill og gressløk, 1 ts Eddik, en fingerknipe salt og pepper.

Bland krydderet sammen med rømmen og ha i silden med den mengden du selv ønsker. Sett så blandingen i kjøleskapet i 1 døgn slik at det får trekke godt.

432022s1vheyatjs

Falukorv grateng:

Falukorv
Potetmos
Løk
Ost
Hakkede tomater
Mais
Sjampinjong

Framgangsmåte

Stek falukorv og hakket løk, lag potetmos og bland alt i en stekeform,
ha ost på toppen og gratiner det til osten er smeltet.

Lag en «saus» av en eller to bokser hakkede tomater og
tilsett mais og sjampinjong og varm det opp.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: