Gå til innhold

Indisk

kylling i curry vindaloo saus.

Ingredienser:

300gr Kyllingfilet
Paprika
Løk
Purreløk
Vann
Olje
Koriander
Gurkemeie
Chilli pulver
Malt Ingefær
Papadums (indisk brød)

Framgangsmåte:
Varm opp olje i stekepanne, Hakk opp så mye grønnsaker du ønsker, Stek Kyllingen og ha i kryddrene. Tilsett 1/2 kopp vann og deretter vindaloo sausen (ferdigkjøpt). Skru ned varmen mens det småkoker i 5-7 minuter.

Når det er ferdig tar du Papadums som er penslet litt med olje og steker dem i oven i ca 1 minutt. Det er viktig at dem ikke blir penslet for mye for da blir ikke brødene bra. Også må man følge med at de ikke blir svidd,for det er fort gjort.
Man kan godt også servere retten med Indisk nan brød eller ris. Alt etter hva du selv liker. Husk også å krydre etter din egen smak, jeg selv liker det veldig sterkt!

432022s1vheyatjs

Hjemmelaget karrisaus

2 ss smør
3 ss mel
4 dl vann
2 kjøttbuljong terning
1 ss østerssaus
1 ks himalaya salt
1 ks pepper
karri etter ønsket mengde

Brun mel og smør mens du koker opp vann med buljong.
Tilsett buljongen i melblandingen når den har fått litt farge, (skal ikke bli brun.)
Pisk med en visp til alt er blandet til en fin tykk saus og ha i østerssaus. Tilsett noen knivsodd kvernet himalaya salt og pepper og ha i karri etter ønsket mengde.
Siden østerssausen er ganske salt i selg selv kan saltet droppes.
Juster tykkelsen til sausen med litt ekstra vann/buljongblanding om du vil. Jeg brukte ca 1 dl ekstra for at den ikke skulle bli for tykk da mye av vannet hadde kokt bort.

432022s1vheyatjs 

Squashgryte med cashewnøtter
(4 Personer)

2ss peanøttolje/veg. olje
2 hakket hvitløksbåter
2 hakket grønnchilli uten frø
6 hakket vårløk
125g shiitake sopp (annen sopp funker og)
450 g squash
50 g bønneskudd
75 g cashewnøtter som er tørstekt eller ristet
Litt hakket gressløk
4 ss thai soyasaus
1 ts thai fiskesaus
Ris eller nudler

Framgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stor panne, og fres vårløk, hvitløk og chillien i 1-2 min til de er myke.
Skal ikke bli brun.
Tilsett squash og sopp og stek i 2-3 minutter til det er blitt mørt.
Ha i deretter bønneskudd, nøtter, gressløk og sausene, rør rundt mens du steker i ca 2 minuter til.
Server med ris eller nudler.

432022s1vheyatjs

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: