Gå til innhold

Hva er det??

Har du noen gang lest på oppskrifter og lurt på hva de rare ingrediensene er for noe? Vel det har jeg, så nå skal jeg samle opp bilder av forskjellige ting som sikker mange andre også  lurer på hva er for noe eller ser ut. Mange rare ingredienser man ikke får på en vanlig butikk finner man som regel på helsekost eller apotek. Noen produkter kan også bestilles fra iherb.com

*Alfalfaspirer: spire til en bønne, Alfalfaspiren har en mild og nøtteaktig smak som gjør at den passer til mange retter.

* Maizenamel: Egentlig navn er maisstivelse. Brukes mye i mat for dem som ikke tåler gluten. Brukes også i mange sauser, spesielt i det asiatiske kjøkken.

*Johannesbrødkjernemel: Brukes i supper,sauser, brød osv. Smaker ingenting, men gir en tykkere konsistens på maten. Brukes i steden for mel for glutenintolerante folk.

*Sesamsmør/Tahini: Smør som ikke er tilsatt salt. Brukes til å lage hummus (kikertpuré), Eller som pålegg. Kan og bruke i grøt smoothie for mer næring.

*Persillerot: Smaken kan minne om selleri, den er sterkere en bladpersillen. Den kan brukes i supper og gryter, smørdampet eller stekt som tilbehør til kjøttretter.

*Bulgur:

Bulgur kan kokes eller bløtes ut. Smaken kan minne om hasselnøtter. Bulgur brukes i salater og tyrkiske retter og er et produkt som ikke har lang tradisjon i Europa og USA. Bulgur ligner couscous, men da en større del av kornet blir bevart, er det mer næringsrikt enn couscous. Det er lett å lage og lett å lagre.

*Østerssaus: er en tykk mørkebrun saus som lages ved å koke østers i saltlake, soya og andre krydder. Sausen er salt og litt søtlig. Den benyttes mye i kinesisk, thailandsk og filippinsk matlaging. Den kan benyttes på lignende måte som soya til wokede grønnsaker, kjøtt og fiskeretter.

*Maltekstrakt:

Maltekstrakt er en sirup i hovedsak bestående av maltsukker. Maltekstrakt er laget ved mesking av malt, etterfulgt av tørking av vørteren. Maltekstrakt brukes først og fremst til ølbrygging, men også som kosttilskudd og som søtningsmiddel ved baking.

*Aromasopp: Aromasopp er en sjampinjongvariant og kalles også for brun sjampinjong. Fargen kan variere fra lys brun til helt mørk brun. Smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos vanlig sjampinjong. Fast og fin konsistens.

*Durian: Durian kommer fra det østlige Asia og er den mest omdiskuterte tropiske frukten vi kjenner til. Den er populær blant asiater, men omstridt som handelsvare utenfor dette kontinentet pga. at den har en meget spesiell lukt og kalles derfor for stinkfrukt. Oval i fasongen med masse store pigger, høstes grønn og umoden, men endres til lys brun. Den kan bli stor og veie opp til 9 kg, mens vanligst i handelen på rundt 3 kg.

*Fennikel: Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. Den har kraftige bladslirer som danner en stor knoll. Knollen er hvit da den vokser under jorden. Har sterk lukt og aromatisk smak som kan minne om lakris eller anis. Fruktkjøttet er sprøtt og saftig.

kommer mer. gi gjerne forslag

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: